top of page

Mooie beleidsnotities. Afgewogen, betrokken adviezen. Strakke communicatieplannen. En 's avonds, als het stof is neergedaald, altijd een uurtje online, lekker grasduinen in de oude media. Vergeten geschiedenissen navorsen. Context voor het heden. Inspiratie. Bijzondere verhalen, fictie en non-fictie, waar na een paar jaar net zo goed een kaft omheen kan. Waarom ook niet? Veel plezier ermee!

 

Eugène Baak

 

IMG_5150 copy copy.jpg

Ritmes rond Wolvenbot

ISBN 9789402145168

Voor alles is een tijd en plaats. Behalve het verleden.

 

De aan eighties-muziek verslingerde journalist, de sociologe vegeterend in de schaduw van haar man, een uitgebluste regisseur en de gitarist van een marginale popband – zijdelings krijgen zij van doen met een unieke cold case: in een internaat te Wolvenbot zijn begin jaren vijftig opvallend veel kinderen gestorven, wilde geruchten doen al ruim een halve eeuw de ronde. Onder druk van de publieke opinie begint het Openbaar Ministerie in 2012 een onderzoek. Extra hersenwerk voor de hoofdofficier van justitie, zijn communicatieadviseur – beiden al drukbezet met het rumoer rond de Nieuwjaarsmoord en de dood van een piloot – en de gepensioneerde rechercheur die hoognodig enige afleiding behoeft. Wat is bewijs? Wat de waarde van herinneringen? En wie heeft er eigenlijk nog tijd voor de waarheid? Niks en niemand lijkt bestand tegen de vergruizende alledaagsheid van het bestaan. Of het moet de dame zijn die het ensemble completeert, de reizende architectuurfan die weet dat alleen routine moordend en die enkel haar eigen ritme volgt.

 

Ritmes rond Wolvenbot is een misdaadmozaïek waarin wonderwel geen schot wordt gelost, een blijmoedige stadssymfonie over mensen die elkaar schampen en soms flink kneuzen, en passant verbonden door drie strafzaken. In een nuchtere en lichtvoetige stijl trekt Eugène Baak de lezer zijn rijkgelaagde plot in, een canvas dat internationaal uitwaaiert en – letterlijk – tot de laatste regel blijft verrassen.

 

Roman. 380 pagina’s

Formaat: 135 x 215 x 34 mm

Taal: Nederlands

ALLE BOEKEN/ALL BOOKS
bottom of page